Programe de întrajutorare și acțiuni caritabile

Ne-am concentrat pe a fi prezenți și implicați activ în trei direcții principale: Educație și Cultură, Sănătate și Mișcare, Siguranță și Mediu! În jurul acestora am construit primele 8 programe, pornind de la 8 idei! Citește mai jos despre ele, sau urmărește interviul cu prietenii noștri de la Ardeal TV!

Dar nu ne-am limitat doar la programele noastre, pentru că am pornit la drum cu această asociație, ca și mod de a mobiliza și oamenii de bine care doresc să se implice și alături de care să facem un real impact în societatea în care trăim!


Devino VOLUNTAR! Donează ACUM!

2000+

Au spus deja PREZENT! Formăm o comunitate și suntem gata de IMPLICARE! Fiecare după posibilități!

Am făcut și vom face multe proiecte interesante, proiecte de responsabilitate socială și implicare civică! Vom lega prietenii și vom crește împreună!

Află mai multe!


8 idei - 8 programe!

 • 2019 decembrieSânge din Reghinul MEU

  Acest program a apărut la propunerea vicepreședintelui Asociației Our Lifetime, doamna dr. Farcaș Annamaria! Se confrunta la muncă cu un caz de copilaș abandonat, născut prematur, care avea nevoie de sânge pentru a continua lupta pentru viață, până când medicii găseau tratamentul potrivit! Neavând aparținători micuțul suflet, am decis să ne implicăm și noi! Am realizat că este important să punem bazele unui program pentru sănătate care să încurajeze spiritul civic și să crească gradul de conștientizare a populației asupra acestui obicei sănătos de a dona sânge. În final, acest program dorește a convinge guvernul României de necesitatea reînființării centrelor de donare sânge la nivelul orașelor și municipiilor! Semnează și tu petiția!
  Până în octombrie 2022, am organizat 9 ediții! Am continuat programul până la atingerea obiectivelor setate!
  Începând cu luna decembrie 2022, Spitalul Municipal Dr. Eugen Nicoară Reghin, a preluat și a continuat cu recurență lunară, acest program!
 • 2020 aprilieEducația online în Mureș, un model în România!

  ”Educația online în Mureș, un model în România” este un program care se derulează începând cu aprilie 2020, cu sprijinul partenerilor și sub patronajul Inspectoratului Școlar Județean Mureș. La nivelul județului Mureș există până astăzi, peste 40 de protocoale de colaborare cu instituții de învățământ.
  Am lansat acest program pentru a veni în sprijinul cadrelor didactice, dar și a elevilor și părinților care se confruntau dintr-o dată cu un ritm foarte accelerat de adopție a tehnologiei, pe fondul pandemiei COVID19! Programul presupune licențieri, traininguri, configurări, suport și chiar și dotări cu echipamente IT, pentru sprijinirea educației online, totul gratuit.
  25% din instituțiile educaționale din județul Mureș, au beneficiat de sprijinul nostru și al partenerilor și sponsorilor implicate în acest program! Programul este activ și astăzi!
 • 2020 maiHey Taxi!

  Programul a fost pus în acțiune pentru a arăta un semn de apreciere și recunoaștere taximetriștilor ce au fost alături de aproapele lor, din prima clipă a problemelor ce au venit o dată cu pandemia COVID19. Fie că livrau gratuit anumite produse, fie că transportau gratuit personalul medical, au demonstrat un mare simț civic și au fost solidari cu cei la nevoie în acele clipe. Astfel că împreună cu 4 sponsori, am pregătit peste 20 000 de măști de unică folosință, pe care le-am distribuit în Reghin și în Târgu Mureș, gratuit, cu obiectivul de a oferi un exemplu pentru călătorii ce beneficiau de serviciile lor, într-o perioadă când lumea accepta greu purtarea măștii!
  Acțiunea a fost salutată de comunitate și mesajul transmis privind importanța purtării măștii a ajuns la foarte multe persoane!
 • 2021 iulieinreghin.ro - 100 siteuri gratuite

  Programul pentru comunitatea oamenilor de afaceri și instituțiile din zona Reghin, a primit cel mai mare buget de până acum: 35000 de eur, pentru 100 siteuri gratuite!
  Este vorba de asistarea gratuită a 100 de instituții locale sau afaceri locale, în realizarea unui site de prezentare, configurarea unui email @inreghin.ro, crearea unei pagini de facebook și o ședință foto pentru reprezentanții afacerii și a produselor, serviciilor oferite. Atât prezența cât și reprezentarea online a afacerilor sau a diverselor servicii și produse puse la dispoziție pot aduce un major impact asupra profitabilității și extinderii unei afaceri. Implicit, îmi doresc prin acest proiect să mărim numărul de locuri de muncă din oraș, să încurajăm consumul de produse și servicii locale și să sprijinim economia locală.
  Ne dorim prin acest proiect să apropiem comunitatea locală a oamenilor de afaceri, cu instituțiile locale și ca aceștia să se poată implica activ în programele noastre de întrajutorare!
 • 2021 DecembrieSănătate pentru copii

  Alături de sponsorul nostru Centrul Medical GALENUS, am conceput un program pentru sănătate pentru copiii din centrele de amplasament, casele de copii, sau din alte medii defavorizate. În plus, în cadrul acestui program, am conceput și o componentă educațională, pentru grupele mici de copii - preșcolari - pe care îi invităm la cabinetul de pediatrie, unde se pot întâlni cu medicul și au șansa să învețe lucruri interesante, să se familiarizeze cu prezența la doctor și să eliminăm frica de medic, prin cunoaștere.
  În prima ediție am văzut peste 100 de copii! Recomandă și tu un Centru de Copii! Cum zicea domnul preot paroh Dimitrie Gherman: ”și doar prin gestul că cineva se gândește la copilași, e o răsplată enormă pentru cei mici!”
 • 2021 decembrieÎn căutarea înțelepciunii uitate

  Un program de întrajutorare pentru persoanele vârstnice din județul Mureș, desfășurat în parteneriat cu CARP Reghin și Liga Studenților UMFST. Dar uite cum a început prima ediție:
  "Asociația OUR LIFETIME, împreună cu Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Reghin, cu implicarea voluntarilor din cadrul Ligii Studenților UMFST Tg. Mureș și cu sprijinul sponsorilor acestei acțiuni, și-au setat un nou obiectiv pentru luna Decembrie 2021.
  Nu căutăm voluntari care să facă curierat de pachete de Crăciun! Nu despre asta e vorba în această acțiune, nici nu asta așteptăm de la cei ce se vor implica.
  Fiecare pachet de Crăciun, e însoțit de o fișă, care te va ajuta să înțelegi cine e persoana căreia îi vei face 2 bucurii:
  - Pachetul de Crăciun
  - O conversație caldă
  Am pregătit traseele, am pregătit echipele, iar când vi la punctul de control, poți să-ți alegi ce traseu vrei să faci, iar noi te vom ajuta să formăm echipa. Avem pregătite și câteva surprize pentru voi.
  Sunt 2 tone de alimente, 57 localități, 350 pensionari și aproximativ 25 de trasee. "
  Am continuat și de Paște, cu ediția a 2-a, iar în timp ce actualizăm acest site, pregătim ediția a 3-a "Pachet de Crăciun 2022"! Sprijiniți și voi acest program prin sponsorizare sau donare, în bani sau în produse!
  Donează PENTRU EI!
 • 2022 februarieoamenidebine.ro - Sprijin pentru România

  Am fost prezenți din primele clipe, când vecinii noștri ucraineni au început confruntarea cu asupritorii lor și viața lor se schimba radical. Am văzut din primul rând câți oameni de bine au sărit în ajutorul lor, dovedind solidaritate și compasiune în cele mai grele momente ale poporului Ucrainian! Ne-am alăturat și noi, dar aveam deja înregistrate foarte multe cereri și din partea cetățenilor români aflați în dificultate.
  Am gândit o platformă digitală ce unește inițiativele oamenilor de bine din România, cu nevoile celor aflați în necaz, dar și cu nevoile de sprijin pentru educație, cultură, sănătate, mișcare, siguranță, mediu și multe altele. Pentru ca atunci când vei fi pregătit să te implici într-o mișcare dar nu ști unde să identifici acele cazuri, să ai o siguranță că bunătatea ta e bine direcționată și e că gestul tău e primit de beneficiari.
  Mii de solicitări și strigăte de ajutor au putut fi adresate prin platforma oamenidebine.ro, platformă care este activă și acum și care își dorește în continuare să unească actele de binefacere ale oamenilor de bine cu nevoile aproapelui nostru.
 • 2022 aprilieRomânia respiră

  Acest program adresează educația ecologică, implicarea în protejarea mediului și înțelegerea corectă a ce înseamnă pădurile pentru România.
  A debutat în 15.04.2022 cu prima ediție și ne-am concentrat pe lotul C41 dintre Filpișu Mare și Poarta, unde era o pădure recoltată în 2020, cu terenul pregătit pentru plantarea a 500 de puieți! Publicul țintă pentru această acțiune a fost format din preșcolarii, care au ajutat cu supravegherea și transportul a câte un puiet, școlarii, care au ajutat cu pregătirea (curățarea/ecologizarea), terenului pentru plantare, liceenii, studenții și voluntarii, care au pregătit și săpat gropile pentru puieți! Însoțitorii și voluntarii au ajutat la coordonarea activităților și supravegherea copiilor mai mici, cât și coordonarea acestora când s-a vizitat pepiniera. Reprezentanții ocolului silvic și specialiștii în ceaun, care ne-au ajutat în aceste activități, s-au asigurat că experiența celor prezenți va fi memorabilă!
  Peste 300 de voluntari au fost la prima ediție și s-au plantat aproximativ 15 000 de puieți! A fost un real succes, iar ediția următoare se va desfășura în primăvara lui 2023!

Prezenți și implicați

Am organizat și multe alte acțiuni caritabile și ne-am alăturat de fiecare dată când ne-a permis timpul!

Mobilizare exemplară, implicare și rezultate impresionante

1Vreau să încep cu alăturarea noastră în programul "Curățăm România"
În mai 2022 am lansat un apel în rândul oamenilor de bine, al partenerilor și colaboratorilor, am adunat fonduri prin bunăvoința sponsorilor și am organizat la Reghin, varianta noastră de acțiune de ecologizare, parte din programul "Curățăm România"! Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor derulau în cursul lunii aprilie și mai 2022, Campania Națională „Curățăm România!” sub sloganul ”O țară fără deșeuri abandonate!”. Cantitățile foarte mari de deșeuri abandonate ilegal pe tot cuprinsul țării ne obligă să facem ceva. Avem o responsabilitate morală pentru ce lăsăm moștenire generațiilor viitoare. Rezultatul?

🥳 A fost foarte bine! A fost foarte frumos! A fost foarte necesar pentru mediul înconjurător, pentru educația celor mici și mari, deci pentru generațiile viitoare! Vom mai repeta evenimentul!
🤗 Suntem din nou impresionați de răspunsul puternic și mobilizarea exemplară a voluntarilor și a tuturor celor care au luat parte la acțiunea ”Curățăm România” organizată în 03.05.2022.
🤓 Am pornit de la impactul ce-l putem avea asupra mediului și ne-am dorit să ne îngrijim a noastră ”Pădure Rotundă”. Alături de voi, toți cei care ați răspuns apelului, alături de reprezentanții Romsilva - Ocolul Silvic Reghin, ne-am alăturat și noi acestei acțiuni inițiate de Ministerul Mediului - România.
👏 Rezultatele au fost impresionante:
✅ am acoperit 40ha pădure
✅ am acoperit 17.5ha platou
✅ ne-am strâns peste 500 de suflete
✅ am adunat peste 1.2tone de deșeuri
✅ în puțin peste 3 ore
✅ am savurat 900 de mititei
✅ iar de-acum, vom transmite mesajele noastre către ”proprietarii” de deșeuri
🙏 Mulțumim tuturor ce s-au implicat și au făcut posibilă această acțiune. În primul rând tuturor școlilor ce s-au înscris, Colegiul „Petru Maior”- Reghin, Liceul Lucian Blaga Reghin, Liceul Tehnologic Ioan Bojor Reghin, Şcoala Gimnazială "Alexandru Ceuşianu" - Reghin, Școala Gimnazială Augustin Maior, Gimnaziul Florea Bogdan, Școala Gimnazială Mirona, asociațiilor ce s-au alăturat Asociatia Sportiva a Ciclistilor de Anduranta Reghin, Asociația Culturală "Flori de pe Mureș", Asociația Filantropia Ortodoxă filiala Reghin (Casele Maria), voluntarilor din Asociația ”Our Lifetime”, reprezentanților Romsilva - Ocolul Silvic Reghin și părinților și copilașilor ce au făcut posibilă acțiunea.
🤝 E important să amintim și sponsorii fără de care nu am putea organiza și coordona asemenea acțiuni: IRUM, Neon Sign Reghin, EXPERT IT, Centrul Medical Galenus, Deterlife, Renania și tuturor care au donat pentru sprijinirea educației, culturii, sănătății și mișcării, siguranței cetățeanului și protecția mediului.
👉 Am rezumat în 5 minute secvențele zilei de marți: VIDEO
👉 Albumul foto: FOTO
#Proiecte #asociațiaourlifetime #program #CurățămRomânia #PădureaRotundă #voluntari #Reghin #educație #mediu

2Un parteneriat nou cu CSR NEST, pentru ape mai curate!
Cu un impact mare pentru comunitățile din aval de Reghin, proiectul implementat la Reghin s-a finalizat cu montarea unui dispozitiv LOG BOOM, în aval de confluența râului Mureș cu râul Gurghiu, pe râul Mureș, chiar înainte de barajul ”la 3 găurele”, în intravilanul municipiului Reghin, județul Mureș; SISTEMUL FUNCȚIONEAZĂ!
👏 Această acțiune face parte din campania "Apa care are grijă de ape"! inițiată de brandul de apă minerală naturală Dorna în parteneriat cu Asociatia CSR Nest și cu sprijinul Apele Române, Apele Române Mureș - SGA Mureș - Sistemul de Gospodărire a Apelor Mureș.
🫶 Aderăm și noi la conceptul ”Împreună păstrăm apele mai curate!” și sperăm ca prin astfel de inițiative, apele noastre să fie mai curate, iar microparticulele de plastic și alți compuși dăunători sănătății, să fie reduși și chiar eliminați din casele noastre!
3Multe alte acțiuni
Vom completa pe parcurs și restul acțiunilor în care suntem implicați! Dar până atunci ajută-ne să ajutăm în continuare.

Despre programele noastre, într-un mic interviu cu echipa Ardeal TV!


Am preluat 8 idei, care
au devenit 8 programe de întrajutorare!

Am construit programe de întrajutorare, pentru a putea aduce un impact pe termen mediu și lung! Pentru a putea învăța de la ediție la ediție și pentru a crea platforma sau sistemul la care oamenii de bine să adere și să se poată implica împreună cu noi!


Nu vom putea ajuta pe fiecare,
dar fiecare poate ajuta pe cineva!


Devino VOLUNTAR Donează ACUM