• Mihai Viteazu, 208, Reghin, 545300-MS
  • 0756115561
  • contact@ourlifetime.org
Vrei să donezi?
În Cultură și arte,Educație,Mediul înconjurător,Sănătate

Cum ar trebui să interpreteze lumea actele de caritate

Fiecare persoană interpretează diferit un gest altruist făcut în scop caritabil, fie că este cel ce primește, cel ce dăruiește sau chiar cel ce privește.
Vreau totuși să prezint punctul nostru de vedere cu privire la acțiunile de caritate inițiate, dar și proiectele noastre.

Un act de caritate va genera la rândul lui alte acte caritabile.

În primul rând, trebuie să ști că prin implicarea în acțiuni caritabile în care crezi, vei simți o recompensă sufletească ce e greu altfel să o primești, dar vreau să vă prezint 5 motive pentru care e important să DONEZI.

1.  Prin actul de donare te vei simți mai bine

Donarea în scop caritabil este un important impuls al stării de spirit . Cunoașterea că îi ajuți pe ceilalți este extrem de puternică și, la rândul tău, te poate face să te simți mai fericit și mai împlinit. Cercetările au identificat o legătură între a face o donație pentru caritate și o activitate sporită în zona creierului care înregistrează plăcere – dovedind se potrivește vechea vorbă, este cu adevărat mult mai bine să dai decât să primești.

2. Oferind donații îți dezvolți valorile personale

A avea puterea de a îmbunătăți viața altora este, pentru mulți oameni, un privilegiu și unul care vine cu propriul său sentiment de obligație. Acționând asupra acestor puternice sentimente de responsabilitate este o modalitate excelentă de a ne consolida propriile valori personale și de a simți că trăim într-un mod care este fidel cu propriile noastre convingeri etice.

3. În acest momente, implicarea în acțiuni caritabile, este mai semnificativă ca oricând

Mulți oameni sunt îngrijorați că donațiile lor pentru caritate vor fi reduse cu costuri fiscale sau administrative mari, împiedicând să ajungă întreaga sumă la cauzele pe care doresc să le ajute cu adevărat. Din fericire, există modalități de a profita la maximum de fiecare donație pentru caritate.
Dacă sunteți contribuabil din România, puteți beneficia de deductibilitate din impozitul pe profit datorat pe 1 an, cu până la 20% din suma datorată statului.
Există multe alte modalități de a da în mod eficient către acțiuni de caritate , cum ar fi după cum probabil ştiţi, fiecare persoană care figurează cu venituri înregistrate la Administraţia Financiară are posibilitatea de a redirecționa 3.5% din venitul său către o fundaţie sau un ONG

4. Prin gesturile și acțiunile de implicare socială, dați exemplu copiilor a ce înseamnă generozitatea

Împărtășirea experienței de a dona în acțiuni de caritate, cu copiii dvs., le arată de la o vârstă fragedă că pot face schimbări pozitive în lume. Copiii adoră în mod natural să-i ajute pe ceilalți, astfel încât să-și hrănească generozitatea înnăscută este probabil să însemne că cresc cu o apreciere mai mare a ceea ce au și vor continua să susțină caritatea în următorii ani.
Începerea unei tradiții de a dona în caritate cu copiii dvs.  este ușor – încercați să creați o casetă de donație familială la care toată lumea poate adăuga și nominaliza o organizație de caritate în fiecare an, implicând copiii în alegerea cauzelor care trebuie susținute.

5. Dacă tu donezi, vei încuraja familia și prietenii să se implice

Donațiile proprii de caritate vă pot inspira cei mai apropiați și cei mai dragi să dea motive importante pentru aceștia și ar putea chiar să facă un efort la nivelul întregii familii pentru a sprijini o organizație caritabilă sau organizații de caritate care au o semnificație specială ca grup.
Donațiile alături de familie, creează o legătură, contribuind la consolidarea relațiilor printr-un obiectiv comun și strângerea mai multor bani decât altfel ar fi posibil prin donații individuale. Sunt șanse mari, mulți dintre membrii familiei tale sunt deja donori ai unori asociații de caritate, așa că lucrând împreună te-ar putea ajuta să ai și mai mult un impact pozitiv.

Leave a Comment